november 14, 2022

PRIHODNOST SE ZAČNE V TVOJEM KRAJU

Kandidati Gibanja Svoboda za občinske svete občin Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina

V Gibanju Svoboda se zavedajo, da lahko le povezovanje vodi Slovenijo po poti demokratičnega in trajnostnega razvoja ter pripomore k blagostanju njenih prebivalcev in prebivalk. Tako so se kandidati Gibanja Svoboda za občinske svete občin Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina predstavili na skupni predstavitvi kandidatov na Grobelnem - v kraju, ki je razdeljen med dve občini in kjer se krajani še kako zavedajo, kako pomembno je medobčinsko sodelovanje.

Kandidati Gibanja Svoboda za občinski svet občine Šmarje pri Jelšah, ki so se, skupaj s kandidati za občinske svetnike v občinah Šentjur in Rogaška Slatina, predstavili v Grobelnem.

»Verjamemo, da bodo volivke in volivci prepoznali v kandidatih Gibanja Svoboda ekipo, ki bo lahko tvorno prispevala k boljšemu življenju občank in občanov. Zato volivci in volivke v občini Šentjur obkrožite št. 3, v občini Šmarje pri Jelšah št. 5 in v občini Rogaška Slatina št. 2. Prihodnost se začne v tvojem kraju.«

Da imajo kandidati za občinske svetnike na listah Gibanja Svoboda v omenjenih občinah podporo vlade in najvišjih političnih predstavnikov, je bilo jasno tudi na sobotni predstavitvi. Kandidate je prišla podpret zelo močna ekipa poslancev Gibanja Svoboda: Monika Pekošak, Janja SlugaMiha Lamut, Lenart Žavbi in Aleš Rezar in ministra Gibanja Svoboda: ministrica za javno upravo, Sanja Ajanović-Hovnik ter minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Igor Papič. Minister za infrastrukturo, mag. Bojan Kumer, se zaradi neodložljivih obveznosti dogodka ni mogel udeležiti, je pa kandidatom podal svojo podporo.Kandidati Gibanja Svoboda za občinski svet občine Šentjur, z gosti.

Poslanci Gibanja svoboda so kandidatom za občinske svete ob pričetku kampanje namenili nekaj vzpodbudnih besed, ponudili svojo podporo, predvsem pa poudarili, da imajo kandidati vedno odprta vrata pri njih. Poslanec Lenart Žavbi je še, malo za šalo malo zares, dodal, da tako močne zasedbe poslancev ni bilo niti v Ljubljani. Kandidati Gibanja Svoboda za občinski svet občine Rogaška Slatina, z gosti.

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović-Hovnik je poudarila, da so vrednote, ki jih zagovarjajo člani Gibanja Svoboda - spoštovanje, dialog in zaupanje, vrnile v javno življenje, kar se kaže v izmerjenem zaupanju v demokratične institute, zaupanju, ki raste, najbolj zaupanje v predsednika vlade, parlament, policijo in vojsko. Pa tudi v javno upravo.
Ministrica je še povedala, da je kljub omejitvam države glede na trenutne razmere vlada prisluhnila občinam glede rasti cen in financiranja zakonsko določenih nalog, ki jih občine opravljajo ter namenila občinam kar 700 evrov povprečnine na prebivalca. 
Minister za šolstvo dr. Igor Papič pa je ob tej priložnosti prisotnim na primeru Ministrstva za šolstvo prikazal prednosti novele zakona o vladi, saj je referendum zoper zakon, s katerim vlada, ki je bila legitimno imenovana, ureja svoje delovanje, precedens v dosedanji praksi.

Naročnik vsebine je Gibanje Svoboda.

Datoteke

NAGOVOR - GIBANJE SVOBODA.mp3