oktober 6, 2022

V Rogaški razdelili prve ključe oskrbovanih stanovanj

V Rogaški Slatini so prerezali trak novozgrajenega objekta s 24 oskrbovanimi stanovanji. 12 stanovanj je za javni najem, 12 pa je tržnih. Gre za skupni projekt občine, Stanovanjskega sklada republike Slovenije in slatinskega podjetja Panles, ki je objekt tudi gradilo. Prvi stanovalci so že dobili ključe novega doma.

Prvi stanovalci so že dobili ključe svojega oskrbovanega stanovanja. (Foto: Radio Štajerski val)

Nov objekt z oskrbovanimi stanovanji je zrasel v Kidričevi ulici, na mestu, kjer je bila nekoč stara glasbena šola. Gre za skupen projekt občine Rogaška Slatina, Stanovanjskega sklada republike Slovenije in slatinskega podjetja Panles, ki je objekt tudi gradilo. Župan Branko Kidrič razlaga:



Ob odprtju in slovesnem prerezu traku, (od leve proti desni) direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec, župan Rogaške Slatine Branko Kidrič in direktor Panlesa Robert Pažon. 

O prednosti oskrbovanih stanovanj sicer župan pravi:



Ob objektu je tudi 26 parkirnih mest ter fitnes na prostem.

Pegazov dom bo skrbel nad storitvami za starejše stanovalce v oskrbovanih stanovanjih. Ta v okviru svojih dejavnosti že nudi pomoč na domu. Direktorica Irena Strašek:



Pa bo to velik organizacijski zalogaj? Straškova pravi:



Vsa stanovanja so opremljena z SOS gumbom, ki bo stanovalce povezal s Pegazovim domom.

Občina v stavbi na Kidričevi ulici upravlja z 12 oskrbovanimi stanovanji, pri čemer je lastnica šestih, šest pa je v lasti javnega stanovanjskega sklada, a je upravljanje le-teh predal slatinski občini. Petim novim stanovalcem je župan Kidrič že izročil ključe novega doma. Med njimi je Ana Halužan, ki se bo v stanovanje preselila z možem, za naš radio pa je povedala:



Svoj novi dom sta si že pogledala tudi zakonca Horst in Milena Sikošek. O razlogih za selitev v oskrbovano stanovanje sta nam zaupala:



Milena in Horst Sikošek z direktorjem Stanovanjskega sklada RS Črtomirjem Remcem.

Za zdaj je v novem objektu polnih 5 stanovanj, pri čemer Kidrič pravi:

Skupna vrednost 12 javnih najemnih stanovanj, s katerimi upravlja slatinska občina, je nekaj več kot 1,3 milijona evrov. Dobrih 600 tisočakov je evropskega denarja, iz Mehanizma za okrevanje in odpornost, nekaj več kot 260 tisoč evrov je prispeval republiški stanovanjski sklad, še dobrih 260 tisočakov je občina zagotovila z namensko prodajo nepremičnine, okoli 200 tisoč evrov pa z dodatnimi denarnimi sredstvi. Nekaj utrinkov z odprtja nove pridobitve si poglejte v spodnji galeriji. (NS)

Galerija slik