september 1, 2023

Na prvi šolski dan s prvošolčki v naših krajih

Počitnic je konec, začelo se je novo šolsko leto! V šolske klopi je danes po vsej državi sedlo skoraj 194.000 učencev, med njimi nekaj več kot 20.700 prvošolcev. Radijci smo jih na prvi šolski dan obiskali v Poljčanah, Šmarju pri Jelšah, Gorici pri Slivnici in Bistrici ob Sotli.

Nasmejani, vedoželjni in opremljeni z novimi zvezki so prvošolčki na OŠ Kajetana Koviča Poljčane pozirali za naš fotoaparat. (Foto: Štajerski val)

1. september in s tem začetek novega šolskega leta zaznamuje vznemirjenje, ki je še posebej veliko pri tistih otrocih, ki so prvič prestopili šolski prag. Nasmejani in polni pričakovanj so prvošolčki v družbi staršev danes spoznali svoje sošolce, učitelje in učiteljice ter se pogumno podali novim izzivom naproti. Na prvi šolski dan smo bili z učenci prvih razredov na Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah, Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane, Osnovni šoli Slivnica pri Celju in Osnovni šoli Bistrica ob Sotli tudi radijci. Obiskali so jih Lovro Sadek, Katja Žolgar, Davor Pušnik in Snežana Prebil in jih razveselili z zvezki, ki so jim jih za nabiranje novega znanja podarili v Trgovinah Jager. In kaj pravijo prvošolci? So se veselili šole? Česa najbolj? Kaj pa skrivajo njihove šolske torbe? Odgovorom prisluhnite v posnetku, spodaj in v galeriji pa si poglejte še nekaj fotoutrinkov. (NS)



Nasmejani šolarji, učenci prvega razreda, na Osnovni šoli Bistrica ob Sotli. (Foto: Štajerski val)
Prvošolcem na Osnovni šoli Slivnica pri Celju je zvezke, ki so jih podarile Trgovine Jager, prvošolcem predal naš Davor. (Foto: Štajerski val)
Otroci, ki so danes zakorakali v prvi razred na Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah, so na prvi šolski dan prisluhnili tudi pravljici. (Foto: Štajerski val)
Spoznavanje sošolcev in učiteljic v prvem razredu Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane. (Foto: Štajerski val)



Galerija slik