april 20, 2024

Šentjurjevo - ko oživi šentjurski Zgornji trg

V Šentjurju pomlad vsako leto pozdravijo z nizom dogodkov, poimenovanim Šentjurjevo. Današnja sobota je vrhuec, ki v Zgornji trg že od jutra vabi množice ljudi. 

Zgornji trg - staro mestno jedro - je središče dogajanja Šentjurjevega. (Foto: Štajerski val)

Osrednji dogodek sobote na Šentjurjevem je sejem lokalnih ponudnikov, ki na stojnicah, ki so zavzele Zgornji trg, ponujajo bogato ponudbo najrazličnejših izdelkov in domačih kulinaričnih dobrot. Šentjurjev sejem pa tradicionalno popestrijo še z ostalim dogajanjem, kot so tekmovanje harmonikarjev, Jurijev pohod, tekmovanje v vleki vrvi, revija narodnozabavnih ansamblov in otroško Jurčkovanje, prav tako na ta dan vrata odprejo muzejske zbirke in galerije, ki domujejo v Zgornjem trgu. Znova je dišalo tudi po kisli juhi, v kuhi so se tokrat pomerile osnovne šole, najboljšo je po oceni komisije skuhala Osnovna šola Hruševec. 
Osnovna šola Hruševec je tokrat skuhala najboljšo kislo župo. Na fotografiji v družbi sedanjega župana Marka Diacija in nekdanjega, ki se je vrnil iz davne zgodovine, Gustava Ipavca. (Foto: Štajerski val)

Zvečer bo na Šentjurjevem na sporedu še glasba. V Zgornjem trgu bo veselica s Simpl bandom, na drugem delu mesta, za občino, pa bo Šentrock, ki ga že prav tako tradicionalno pripravljajo študenti. Tokrat bodo nastopile skupine Klon, Alo!Stari, Mi2 in The Chillers.

Kaj bo Šentjurjevo še prineslo do 5. maja, preverite TUKAJ

Spodaj pa si oglejte fotografije današnjega dogajanja. (AD, foto: Štajerski val)