november 7, 2022

Slovenske Konjice: na glasovnicah dve imeni kandidatov za župana

V občini Slovenske Konjice, ki leži v središču Dravinjske doline, bodo volivci na lokalnih volitvah 20. novembra župana izbirali med dvema kandidatoma in tako odgovor, kdo bo prihodnja štiri leta vodil konjiško občino, dobili v prvem krogu. Oba sta svoja programa predstavila na novinarskih konferencah. Katere prioritete izpostavljata Darko Ratajc in Jure Levart, če bosta izvoljena?

Za županski mandat v Slovenskih Konjicah se potegujeta Jure Levart in Darko Ratajc. (Foto: splet

Številko 1 na glasovnici za županske volitve je žreb namenil Juretu Levartu, ki kandidira na listi Nove Slovenije. Diplomiranega teologa, zaposlenega kot ravnatelja prosvetne dejavnosti v Domu svetega Jožefa v Celju, podpirata stranki SDS in SLS in je skupni kandidat omenjenih treh strank. O glavnih poudarkih svojega volilnega programa pravi:

Pod številko 2 bo na glasovnici za volitve župana zapisano ime aktualnega župana Darka Ratajca, ki kandidira na listi stranke SD in si želi drugega mandata. Ob tem ima še podporo strank Gibanje Svoboda, Neodvisna lista odločnih občanov in Desus. Kaj on pravi o viziji razvoja konjiške občine v prihodnje?

Konjičani bodo na tokratnih lokalnih volitvah odgovor, kdo bo v prihodnje vodil njihovo občino, dobili v prvem krogu. Na zadnjih volitvah, leta 2018, so bili kandidati trije, nihče ni dobil več kot 50-odstotno podporo, zato je bil potreben drugi krog. (NS)