oktober 28, 2022

Jure Levart: drugi kandidat za konjiškega župana

V Slovenskih Konjicah bodo župana dobili v prvem krogu novembrskih lokalnih volitev, kandidata sta namreč samo dva. Dopoldne je svojo kandidaturo novinarjem predstavil Jure Levart, ki kandidira na listi Nove Slovenije.

Jure Levart je zaposlen v Domu svetega Jožefa v Celju, če bo izvoljen, bo poklicni župan. (Foto: Radio Štajerski val)

Jure Levart je diplomirani teolog, zaposlen kot ravnatelj duhovno prosvetne dejavnosti v Domu svetega Jožefa v Celju. Dva mandata je svetnik v občinskem svetu občine Slovenske Konjice, deloval je tudi v svetu krajevne skupnosti. O razlogih za kandidaturo za župana pravi:

Jureta Levarta, ki bo če bo izvoljen, poklicni župan, podpirata stranki SDS in SLS in bo z Nsi, na listi katere kandidira, njihov skupni kandidat. Kaj pa pravi o glavnih poudarkih svojega volilnega programa? Pravi, da izhajajo iz njegovega volilnega gesla Enostavno vaš:

V svojem volilnem programu Levart izpostavlja še aktivnosti na področju kmetijstva in lokalne hrane, ki da je strateškega pomena; zdravo in varno kakovostno bivanje, butična turistična in kulturna doživetja, med področji, ki jih izpostavlja sta še šport in skrb za ranljive skupine. Jure Levart se bo na volitvah 20. novembra za županski stolček pomeril z aktualnim županom Darkom Ratajcem. (NS)


Jureta Levarta iz NSi pri kandidaturi za župana podpirata stranki SDS in SLS.