maj 18, 2023

Komu šmarska občinska priznanja?

Podelili jih bodo v sklopu Šmarske noči

Občinski svet občine Šmarje pri Jelšah je na včerajšnji seji potrdil letošnje občinske nagrajence. Na slovesnosti ob občinskem prazniku bodo podelili plaketo občine, dve priznanji ter denarno nagrado.

Francka Javeršek (desno), predsednica Društva kmetic Ajda, bo dobila najvišje letošnje priznanje - plaketo. Ob tako obloženi mizi je bila na enem od dogodkov našega radia - pohodu na Rudnico. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Svetniki so predlog pristojne komisije, ki je pregledala vse prispele predloge, potrdili soglasno. Plaketo šmarske občine bo prejela Francka Javeršek s Kristan Vrha, dolgoletna predsednica in gonilna sila Društva kmetic Ajda. "Pod njenim vodstvom se učimo, urimo ter krepimo in ohranjamo prijateljstva. Ona je srce in duša našega društva," so med drugim zapisali predlagatelji v obrazložitvi. 

Priznanji Šmarčani tokrat namenjajo Jakobu Sajku s Cerovca, za katerim je uspešnih 32 let poslovne poti v gradbeništvu, ter Knjižnici Šmarje pri Jelšah, ki je marsikaj več kot le prostor za izposojo knjig. Predstavlja tudi središče kulturnega, družabnega in izobraževalnega življenja v kraju.

Šmarska knjižnica je ena od prejemnic občinskega priznanja. Vseskozi skrbi, da se med njenimi knjižnimi policami dogaja še marsikaj. (Foto: FB Knjižnica Šmarje pri jelšah)  

Denarno nagrado, tisoč evrov, bo prejelo društvo Šentlok iz Šentvida, ki je v občino pripeljalo lokostrelstvo, s čimer skrbi za rekreacijo, organizira pa tudi tekmovanja z mednarodno udeležbo.

Priznanja bodo nagrajenci prejeli na slovesnosti ob občinskem prazniku 16. junija. Ta dan bo v Šmarju tudi Šmarska noč s Štajerskim valom z dobrotami na Šmarski kuhni ter velikim koncertom – nastopili bodo Mi2, Poskočni, Kvartet Pušeljc, Ansambel Stil in Alfi Nipič. (AD)


Šmarska noč s Štajerskim valom bo v petek, 16. junija. Z njo bomo proslavili občinski praznik šmarske občine, pa tudi 70-letnico našega radia.