oktober 29, 2021

Sodišče: Virantova za ravnateljico pravilno izbrana

Nekdanji ravnatelj Viljem Prevolšek je izgubil tudi drugo tožbo proti VIZ OŠ Rogatec, ki se navezuje na imenovanje sedanje ravnateljice Alenke Virant za ravnateljico VIZ OŠ Rogatec. Kot izhaja iz sodbe, je bila Virantova leta 2019 na mesto ravnateljice korektno in pošteno izbrana.

Višje delovno sodišče je zavrnilo pritožbo nekdanjega ravnatelja OŠ Rogatec Viljema Prevoška glede izbora za novega ravnatelja šole in tako razblinilo dvom v pravilnost imenovanja sedanje ravnateljice Alenke Virant. (Foto: OŠ Rogatec)

Tožba nekdanjega ravnatelja Viljema Prevolška proti VIZ OŠ Rogatec se je nanašala na izbiro in imenovanje kandidata na prosto delovno mesto ravnatelja OŠ Rogatec z dne 13. maja 2019 in 5. junija 2019, kjer je Svet zavoda šole večinsko glasoval za sedanjo ravnateljico Alenko Virant. Sledila je pritožba Prevolška na imenovanje delovnemu sodišču prve stopnje, ki je njegov tožbeni zahtevek zavrnilo. Zato se je pritožil na drugostopenjsko Višje delovno sodišče v Ljubljani, ki je njegovo pritožbo prav tako zavrnilo in potrdilo sodbo sodišča prve stopnje. Tako se je pravnomočno končal tudi drugi spor med nekdanjim ravnateljem in šolo, kar je po besedah Virantove dokaz njenega povsem upravičenega, korektnega in poštenega imenovanja za ravnateljico VIZ OŠ Rogatec. Spomnimo, v prvem sporu je Višje delovno sodišče v Ljubljani septembra letos pravnomočno potrdilo, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi nekdanjemu ravnatelju OŠ Rogatec Viljemu Prevolšku upravičena. Več TUKAJ. (SP)