november 29, 2023

Šolski center Rogaška: Načrti za športno igrišče so, zemljišča pa še ni

Želja je dvorana, a prvi korak je zunanje igrišče

Šolski center Rogaška Slatina nima svojih športnih površin za športno vzgojo dijakov. Ministrstvo mu je prisluhnilo in pripravilo projektno dokumentacijo za ureditev zunanjega športnega igrišča. A na dražbi ni uspelo kupiti zemljišča.

Območje, ki bi ga želeli spremeniti v športne površine, je nasproti šolskega centra, v bližini slatinske policijske postaje. (Foto: Štajerski val)

Šolski center Rogaška izobražuje dijake v več programih, med drugim že drugo leto izvaja tudi program športna gimnazija, prav tako je pod njegovim okriljem dijaški dom. Nima pa šola svojih površin za izvajanje športne vzgoje. To imajo dijaki v Športni dvorani Janina, pri čemer ravnateljica Dubravka Berc Prah razlaga:

Lastne športne površine bi bile za Šolski center Rogaška tako izjemno dobrodošle:

Vodstvo šolskega centra tako že nekaj let išče možnosti, kje in kako zgraditi lastno športno dvorano, ki bi lahko ob popoldnevih služila tudi za rekreacijo ostalih občanov in društev. Ker gre za srednješolski center, sodijo pod okrilje ministrstva za vzgojo in izobraževanje. To išče rešitve, v prvi fazi načrtuje ureditev zunanjih športnih površin, a potrebuje zemljišče.

Na prvi dražbi neuspešni, zdaj bo še ena
Ministrsvo je tako načrtovalo nakup zemljišč nasproti slatinskega šolskega centra, ki sta v lasti podjetja Mont-Plan v stečaju, dve zemljišči je stečajna upraviteljica prodajala na dražbi, ki je bila v oktobru, z izklicno ceno 120.000 evrov. »Za projekt je bila pripravljena investicijska dokumentacija, ki poleg nakupa zemljišča v prvi fazi predvideva izgradnjo športnega igrišča, učilnice na prostem, prostora z urbano opremo za druženje in začasno urejeno parkirišče za potrebe zavoda,« so nam sporočili z ministrstva. A na dražbi niso uspeli.

Del zemljišča, ki je predmet dražbe v okviru stečajnega postopka, zdaj služi za parkirišče. (Foto: Štajerski val)

Je pa iz dokumenta, ki ga je objavil Ajpes, razvidno, da dražitelj, ki je na dražbi ponudil najvišjo ceno, pogodbe ne bo podpisal. Tako je celjsko okrožno sodišče sprejelo sklep o novi javni dražbi, tokrat bo izklicna cena za nakup obeh zemljišč 200.000 evrov. Ravnateljica Šolskega centra Rogaška Dubravka Berc Prah sicer upa, da bo ministrstvo na tokratni držabi kupilo zemljišče. »Nismo še v celoti obupali nad to parcelo, vse ostale rešitve so namreč mnogo bolj zapletene,« pravi. Z ministrstva pa so nam na naše vprašanje, ali bodo sodelovali na novi dražbi, odgovorili: "V skladu s potrjeno investicijsko dokumentacijo napovedana nova izklicna cena za parcelo presega zagotovljena sredstva." Iz tega je sklepati, da ministrstva na dražbi ne bo. (AD)