november 11, 2022

Štore so dobile moderno športno dvorano

V Štorah so dopoldne slovesno prerezali trak nove športne dvorane, ki so jo poimenovali Green Steel. Najbolj so se pridobitve razveselili učenci tamkajšnje osnovne šole, ki bodo večnamensko dvorano, ki bo služila tudi prostor za različne prireditve in športne tekme, uporabljali za pouk športne vzgoje.

Športno dvorano Green Steel so začeli graditi lansko poletje. (Foto: Radio Štajerski val)

Veliko športno dvorano so na Lipi zgradili tik ob Osnovni šoli Štore, kjer so prej stale tri dotrajane telovadnice. Gradnja okoli 2.300 kvadratnih metrov velikega objekta se je začela lansko poletje. Da je nova dvorana za štorsko osnovno šolo velika pridobitev, pravi ravnateljica Mojca Rožman:

So se pa morali v štorski šoli v zadnjem letu, ko so čakali na novo dvorano, veliko prilagajati:

Tudi učenci Osnovne šole Štore ob današnjem slovesnem odprtju niso skrivali navdušenja:



Kulturni program na odprtju nove dvorane so pripravili učenci štorske osnovne šole in otroci iz vrtca Lipa.

Večnamenska dvorana Green Steel bo služila tudi kot prostor za različne prireditve in rekreacijo. Arhitekt Gregor Žohar iz arhitekturnega biroja Studio 73, sicer Štorovčan, razlaga:

Zunanjost dvorane kot pravi odraža kraj Štore, pravi:

Pogodbena vrednost nove športne dvorane je bila nekaj več kot 3 milijone evrov in pol, končni znesek naložbe bo okoli 4 milijone evrov. Občina je pri tem pridobila sofinanciranje, Eko sklada v višini 850.000 evrov, Ministrstva za izobraževanje in šport v višini 734.000 evrov, denar je prispevalo tudi domače podjetje Štore Steel. Nekaj utrinkov z današnjega odprtja si poglejte v spodnji galeriji. (NS)

Galerija slik