avgust 3, 2023

Grad Podčetrtek bo dobil novo Grajsko pot

Občina Podčetrtek je pridobila državno sofinaniranje za 445 tisoč evrov vredno ureditev poti na grad Podčetrtek. Grajska pot bo obogatila doživetje gradu ter obiskovalcem omogočila enostaven in zanimiv dostop do te kulturne znamenitosti.

Urejena Grajska pot bo omogočala enostaven in unikaten dostop do gradu Podčetrtek. (Foto: Radio Štajerski val)

Unikatna doživetja na Grajski poti v Podčetrtku
Občina Podčetrtek je uspešno pridobila pozitiven sklep za sofinanciranje projekta »Grajska pot v destinaciji Podčetrtek». Projekt je bil med 58 odobreni projekti na Javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti v turističnih destinacijah Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Občina z državnim sofinanciranjem že obnavlja grad Podčetrtek v sklopu projekta »Doživetja grajskega razgleda«, v katerega se bo vključila tudi Grajska pot. Župan občine Podčetrtek Peter Misja je povedal več o načrtih:

Z Grajsko potjo želijo ponuditi obiskovalcem, tako domačim kot tujim turistom, unikatno in doživljajsko izkušnjo. Pot bo namenjena predvsem pešcem in bo na voljo za uporabo skozi celo leto. Poleg tega bo ob gradu urejen tudi urbani park, ki bo vključeval zelene površine, zasaditve ter plato za občasne prireditve. Če bo vse po načrtih, bo Grajska pot urejena do septembra prihodnje leto. Celotna vrednost projekta je ocenjena na slabih 445 tisoč evrov z DDV oz. 365 tisoč evrov brez DDV, od tega je občina pridobila 283 tisoč evrov sofinanciranja iz programa Trajnostni razvoj slovenskega turizma-Javna turistična infrastruktura. (SP)