september 9, 2022

Sveti Florijan bogatejši za novo telovadnico

V novem šolskem letu so na Svetem Florijanu pri podružnični osnovni šoli dobili novo telovadnico. Občina Rogaška Slatina je več kot 70 let star objekt spremenila v prostor, ki bo omogočal boljše pogoje za izvajanje športnih dejavnosti – tako učencev kot tudi ostalih, dobrodošlih v novi telovadnici.

Novo telovadnico so otroci ob odprtju tudi okrasili. (Foto: Štajerski val)

Na Svetem Florijanu do sedaj niso imeli telovadnice, ki bi učencem podružnične šole omogočala kakovostno vadbo. Občina Rogaška Slatina se je zato lotila projekta, ki je obsegal marsikaj. Župan občine Branko Kidrič, razlaga:

Telovadnica bo kakovostno vadbo omogočala tako učencem osnovne šole kot tudi vrtčevskim otrokom. V popoldanskem času pa bo prostor služil raznim društvom in klubom. Ravnateljica Milena Vreš ob tem pravi:

Na občini menijo, da s takšnimi in podobnimi projekti med drugim pripomorejo k razvoju občine. Župan, o pomenu danega projekta:

Sama izgradnja telovadnice je stala 992.000 evrov. Poleg tega so obnovili tudi del javne ceste in šolsko fasado ter izvedli prestavitev igralnice v staro telovadnico. Skupna vrednost naložbe je tako znašala več kot milijon evrov.

Del sredstev je občina pridobila od drugod – župan našteva:

(KK)

Galerija slik