avgust 1, 2023

Telemach postavlja mobilne oddajnike v Rogatcu

Obmejna občina Rogatec se sooča s slabo kakovostjo mobilnega signala na nekaterih območjih. Vendar občina aktivno pristopa k izboljšanju razmer in je že naredila prvi korak s postavitvijo mobilnih oddajnikov v sodelovanju s podjetjem Telemach.

Rogatec želi kakovostnejši mobilni signal. Operaterji naj ukrepajo, pravijo na občini in dodajajo, da je prvi korak postavitve mobilnih oddajnikov v sodelovanju s Telemachom. (Foto: Slavko Pavlovič)

Izboljšanje mobilnega signala v Rogatcu: Meritve razkrile izzive
Na občini Rogatec vztrajajo pri izboljšanju kakovosti mobilnega signala na določenih območjih občine. Agencija za komunikacijska omrežja in storitve je konec lanskega leta opravila meritve, ki so pokazale, da je kakovost širokopasovne storitve na mobilnih prizemnih omrežjih vseh operaterjev zelo slaba. Mobilni signali na obmejnih področjih se motijo, saj se ne uporabljajo več me državami dogovorjeni preferenčni kanali. Še vedno se zgodi, da dva ponudnika sosednjih držav uporabljata iste kanale. Na pobudo občine je meritve na terenu opravilo tudi več telekomunikacijskih operaterjev, med njimi Telemach, ki je prisluhnil opozorilom občine in postavil dva mobilna oddajnika, in sicer pri parkirišču za tovorna vozila in pri Svetem roku, razlaga župan Martin Mikolič.



Območje Krajevne skupnosti Dobovec bo zdaj dobro pokrito s signalom mobilnega operaterja Telemach, pravi Mikolič, ki upa, da bodo za boljši mobilni signal poskrbeli tudi drugi operaterji, med drugim Telekom in A1. S težavami z mobilnim signalom se soočajo tudi na nekaterih drugih obmejnih območjih, med drugim v sosednji hrvaški občini Hum na Sutli. (SP)


Telemach je najprej postavil mobilno postajo pri parkirišču za tovorna vozila v Rogatcu, včeraj je mobilna postaja začela delovati tudi pri Svetem Roku. (Foto: Slavko Pavlovič)