julij 28, 2023

To soboto tradicionalne galopske dirke v Imenem s 40 konjeniki

V Imenem bodo v soboto tradicionalne galopske dirke konj, ki jih organizirajo člani Konjenice Virštanj Obsotelje v sodelovanju s Slovenskim galopskim društvom. Na dirkah pričakujejo okoli 40 tekmovalcev iz vse Slovenije, obeta se tudi obilen spremljevalni program z različnimi konjskimi dogodki.

17. leto galopskih dirk v Imenem prinaša tekme v devetih kategorijah. (Foto : Konjenica Virštanj Obsotelje)

Pomerili se bodo v devetih kategorijah
Galopske dirke v Imenem, ki jih že 17. leto organizira Konjenica Virštanj Obsotelje, so uradne dirke pod okriljem Slovenskega galopskega društva. Konjeniki se bodo pomerili v devetih dirkah različnih kategorij, kot napoveduje predsednik konjenice Ivan Amon.



Galopske dirke v Imenem veljajo za ene največjih v Sloveniji. Takole so se drzni jezdeci pomerili na dirkah leta 2019. (Foto: Radio Štajerski val)

Dresurna točka, konjske stave in več
Poleg galopskih dirk bo v Imenem na ogled tudi dresurna točka konjev, gledališka predstava s konji društva Rubinov hlevček, možno bo vodeno jahanje ponijev in lipicancev. Obiskovalci se bodo preizkusili tudi v srečelovu in konjskih stavah, kjer bodo lahko stavili na svojega favorita. Prav tako bodo lahko uživali v vožnji s konjsko vprego in se po po bližnji okolici popeljali z lokalnimi furmani veterani. Obiskovalcem bo na voljo tudi bilten s programom dirk in zanimivimi informacijami o galopskem športu, ki ga je pripravila Konjenica virštanj Obsotelje. Na prireditvi bo poskrbljeno tudi za kulinariko, napoveduje Amon.

Dogajanje se bo začelo v soboto ob 14. uri, prva konjska dirka bo ob 14.20, zadnja pa ob 20. uri. Po koncu tekmovalnega dela programa pa bo vse do jutranjih ur še zabava z živo glasbo, kjer bo nastopal ansambel Jug. (SP)

Tudi letos bodo otroci in odrasli v Imenem doživeli vodeno jahanje s poniji in drugimi večjimi konji. (Foto: Konjenica Virštanj Obsotelje)