september 29, 2023

Učenci na Svetem Florijanu dobili lepšo in varčnejšo šolo

V Občini Rogaška Slatina so končali energetsko sanacijo Podružnične osnovne šole Sveti Florijan. S tem so zmanjšali negativne vplive na okolje, otrokom in zaposlenim pa izboljšali okolje, v katerem se znajdejo dnevno. Gre sicer za že tretjo večjo investicijo na Svetem Florijanu v obdobju zadnjih štirih let.

Energetsko sanirana šola bo prijaznejša tako učencem in zaposlenim, kot tudi okolju. (Foto: Štajerski val)

S septembrom so učenci OŠ Sveti Florijan in otroci enote vrtca Kapljica vstopili v prenovljene prostore. V občini so se prenove lotili z namenom, da bi povišali energetsko učinkovitost stavbe, zagotovili zanesljivost oskrbe z energijo, zmanjšali negativne vplive na okolje, izboljšali bivalno okolje ter prispevali h gospodarskemu in družbenemu razvoju. Župan Rogaške Slatine Branko Kidrič o postorjenem našteva:

Med drugim so zamenjali tudi stavbno pohištvo. Kot razlaga ravnateljica II. Osnovne šole Rogaška Slatina Milena Vreš, so se lahko v šolo vrnili brez težav, saj so glavnino del opravili med počitnicami. O pomenu prenove ravnateljica razlaga:

Na Svetem Florijanu pa so se v zadnjem času lotili kar treh velikih projektov. To so nova telovadnica ob šoli, sanacija šole in cesta Tuncovec-Sveti Florijan. Župan ob tem razlaga:

In kaj o prenovljeni šoli in nedavno pridobljeni novi telovadnici menijo otroci?

O telovadnici smo že poročali tukaj.
Projekt sanacije POŠ Sveti Florijan je sicer vreden 306.000 evrov. Od tega so 111.000 evrov pridobili na razpisu Ministrstva za infrastrukturo. Preostanek je prispevala občina.
Kot še dodaja župan so v zadnjem desetletju do letos energetsko prenovili 13 od 15 objektov v občinski lasti. V tem letu pa so realizirali še ostala dva projekta – sanacijo šole na Svetem Florijanu in Športne dvorane Janina. Za oba so pridobili tudi dodatna sredstva. S tem so, kot pravi Kidrič, zaključili najpomembnejša dela na področju energetskih sanacij.


Nekaj utrinkov včerajšnje proslave ob prenovi šole si lahko ogledate v spodnji foto galeriji. (KK)