februar 2, 2023

V Celju vandali poškodovali mlada drevesa

Vandali so ponoči v Celju močno poškodovali več kot 20 mladih dreves, na različnih lokacijah v mestu. Razdejanje nepridipravov so si dopoldne predstavniki javnega podjetja Zelenice na terenu ogledali ob navzočnost policije. Škoda bo precejšnja, vendar pa konkretna višina še ni znana, so spočili iz občine.

Na celjski občini si s policijo in drugimi pristojnimi službami prizadevajo, da bi v čim večji meri preprečevali in omejili pojave vandalizma v mestu. (Foto: JP Zelenica)

Iz mestne občine Celje poročajo o novih primerih vandalizma v Celju. "Vandali so mestnem sadovnjaku na Golovcu tako polomili ali izruvali 5 dreves različnih sadnih sort in polomili 15 opor za drevesa. V Parku drevesce ob severni vezni cesti so poškodovali 4 drevesa, od tega je bilo eno drevo v celoti odžagano, ob novi kolesarski poti v bližini podhoda pri Plavi laguni pa so izruvali tri mlada drevesa. Ob tem so vandali prevrnili betonski koše za odpadke ob pešpoti na Lavi, v mestnem parku pa poškodovali del kamnite skulpture v nedavno obnovljeni fontani,“ so sporoči iz občine in dodali, da bodo v javnem podjetju Zelenice sanirali nastalo škodo in drevesa, ki so utrpela nepopravljivo škodo, nadomestili z novimi. Primere vandalizma so prijavili policiji, pri zavarovalnici pa bodo uveljavljali povrnitev škode.

Na mestni občini Celje ta nesprejemljiva dejanja, ki povzročajo veliko materialno škodo, najostreje obsojajo. “Žalosti nas, da se z vandalizmom uničujejo mlada drevesa, še zlasti zato, ker so sredstva zanje prispevali tudi občani in podjetja, ki so s tem izkazali pripravljenost sooblikovati lepšo podobo mesta, ki mora biti naša skupna skrb. Zasaditev mladih dreves na različnih mestih v Celju za spodbujanje trajnostnega razvoja in lepšega okolja je naletela na zelo pozitiven odmev v javnosti, pohodi vandalov pa spodkopavajo ta prizadevanje Mestne občine Celje ter občank in občanov,“ so zapisali na občini Celje. Občane prosijo, da o primerih vandalizma in škode, ki pri tem nastaja, sporočajo na Servis 48 ali elektronski naslov prostor@celje.si. Posledice razdejanja si lahko ogledate v spodnji foto galeriji. (SP)

Galerija slik