marec 13, 2023

V delu Slovenskih Konjic zaradi kanalizacije zapore cest

Na območju Mizarske ulice v Slovenskih Konjicah bodo danes začeli ropotati stroji. Začenja se gradnja kanalizacijskega sistema. Dela bodo predvidoma do sredine maja.

Območje gradnje sekundarne kanalizacije. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

Gre za nadaljevanje gradnje kanalizacijskega sistema v sklopu projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Dravinje, ki ga je občina Slovenske Konjice začela maja 2021. »V Sklopu III se je delalo v naseljih Dobrava pri Konjicah, Gabrovlje, Škalce, Slovenske Konjice – LBK. Nadaljevala so se v okviru sklopa II v naseljih Polene, Preloge pri Konjicah, Spodnje Preloge in Zgornja Pristava. Na vrsti sta bila še sklop I v naseljih Bezina, Vešenik, Gabrovnik in Brdo ter sklop IV v naselju Slovenske Konjice,« razlagajo na konjiški občini.

Zdaj začenjajo gradnjo sekundarne kanalizacije na območju Mizarske ulice. Dela bodo predvidoma do 15. maja, po zagotovilih občine bodo o zaporah cest sproti obveščali.

Celoten projekt, vreden skoraj 4,5 milijona evrov, pri čemer 2,2 milijona evrov zagotavlja evropski kohezijski sklad, obsega gradnjo več kot 14 kilometrov sekundarne kanalizacije in črpališča, na sistem pa bodo dodatno priključili objekte z več kot 700 prebivalci. (AD)