oktober 8, 2022

V Gorici pri Slivnici zaživel nov podjetniški inkubator

Včeraj so v Gorici pri Slivnici odprli nov podjetniški inkubator. Ta se nahaja v prenovljeni stavbi nekdanje Auree. Gre za pomembno naložbo, saj nova pridobitev ponuja nove podjetniške priložnosti, hkrati pa pripomore tudi k ohranjanju arhitekturne dediščine.

Nekdaj propadajoča stavba Auree bo služila novemu namenu. (Foto:Štajerski val)

Stavba nekdanje Auree, kjer se nahaja nov podjetniški inkubator, je bila že dotrajana in s tem precej potrebna prenove. Šentjurski župan Marko Diaci pravi, da so bila dela obsežna. O tem, kaj vse je prenova objekta med drugim zajemala, našteva:

Investicija je stala nekaj več kot 1.200.000 evrov. Občina je pridobila tudi evropska in državna sredstva. Pa je zanimanje za prostore podjetniškega inkubatorja veliko? Razlaga direktor Razvojne agencije Kozjansko, Jure Raztočnik:

Predvidevajo, da bodo s potrebnimi postopki končali do konca tega leta, s prihodnjim letom pa bodo lahko prostore zapolnili izbrani podjetniki.

Občina sicer že ima en podjetniški inkubator - v Šentjurju. Direktor Jure Raztočnik razlaga:

Kljub temu so, kot pravi Raztočnik, novih prostorov veseli, saj je novi inkubator večji in ponuja novejšo opremo. Župan Diaci o pomenu nove pridobitve še pravi:

Sicer pa je občina v omenjenem kraju končala tudi s prenovo tamkajšnjega kulturnega doma. Med drugim so obnovili in povečali oder, uredili strop z akustičnimi ploščami in scensko razsvetljavo s centralnim vodenjem, zamenjali vhodna stena v dvorano in celotno opleskali dvorano. Nekaj ostalih del so sicer postorili že v letu 2017.
Občina Šentjur je za celotno prenovo v Kulturnem domu Gorica pri Slivnici namenila 115.000 evrov.
(KK)