maj 25, 2021

V Kozjem podpisali sporazum za gradnjo doma starejših

Ministrstvo za delo, Občina Kozje in Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah so včeraj podpisali sporazum za gradnjo enote doma starejših v Kozjem. Delovala bo kot enota šmarskega doma upokojencev, v njej bo prostora za okoli 50 stanovalcev, vselitev načrtujejo v letu 2023.

Podpis sporazuma je bil na gradu Podsreda. (Foto: Štajerski val)

Enota doma starejših bo v središču Kozjega, v neposredni bližini zdravstvene postaje ter vrtca in šole. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je ob podpisu sporazuma za gradnjo dejal:

V Kozjem so si za postavitev doma starejših v kraju prizadevali že zelo dolgo, županja Milenca Krajc razlaga:

Starejši bodo zdaj, kot poudarja županja, lahko ostali v domačem kraju, naložba pa bo dala tudi nove priložnosti za zaposlitve.
Takšna bo enota doma starejših v Rogatcu. Gre za moderen dom, dom pete generacije.

Projekt, vreden 3,7 milijona evrov, financira država, občina pa je priskrbela vso potrebno dokumentacijo in zagotovila zemljišče. Dom bo deloval kot enota Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, direktorica Gordana Drimel:

Sicer pa je enota doma v Kozjem le ena od dveh, ki jih bo pod svoje okrilje predvidoma v letu 2023 dobil šmarski dom upokojencev, enoto bodo namreč zgradili tudi v Rogatcu. Tudi tam so sporazum že podpisali, o čemer več preberite TUKAJ. V Šmarju pri Jelšah pa se obeta gradnja oskrbovanih stanovanj, kjer bo storitve prav tako zagotavljal dom. O tem projektu smo podrobneje pisali TUKAJ. (AD)