avgust 14, 2023

V Mozirju 1000 prostovoljcev, ob ujmi pozivi k boljši skrbi za naravo

Dan solidarnosti je marsikoga spodbudil k pomoči ljudem, ki so jih prizadele poplave. Namen je, da vsakdo pomaga, kakor pač zmore. Številni darujejo materialno ali finančno pomoč, mariskdo pa tudi pomaga pri čiščenju in odpravljanju posledic na terenu. V Mozirju je danes za metle in lopate poprijelo 1000 prostovoljcev.

V Mozirju so po poplavah hvaležni za prav vsako pomoč. Prav tako v vseh ostalih prizadetih občinah. (Foto: PGD Mozirje)

Mozirje je le ena od občin v Zgornji Savinjski dolini, v katerih so poplave pustile pravo opustošenje. Do danes so počistili že marsikaj, tako je današnja množična prostovoljska akcija v Mozirju zadnja. A dejstvo je, da za ljudi, ki jim je poplavilo in uničilo hiše, podjetja, ki jim je uničilo stroje, ter za občine, ki morajo popraviti cestno, vodovodno in kanalizacijsko omrežje, veliko dela še ostaja. Takšnega, za katerega bo potrebno tudi veliko denarja. Tako v Zgornji Savinjski dolini, pa tudi na vseh ostalih prizadetih območjih upajo, da tudi v prihodnjih mesecih ne bodo pozabljeni.

V Zgornji Savinjski dolini, pa tudi na vseh ostalih prizadetih območjih upajo, da tudi v prihodnjih mesecih ne bodo pozabljeni.

O današnjem dnevu solidarnosti smo se pogovarjali z Mozirjanko Uršo Zgojznik, okoljevarstvenico, nekdanjo predsednico Društva Ekologi brez meja, danes pa sopredsednico stranke Vesna – zelena stranka. Anja Deučman jo je povprašala tudi o podnebnih spremembah ter o tem, kako lahko prav vsak od nas pristavi svoj kamenček v mozaik varovanja narave.



V spodnji galeriji poglejte fotografije, ki smo jih po poplavah in ob odpravljanju posledic, kjer so na pomoč priskočili gasilci, vojaki in številni prostovoljci, ujeli v naš fotografski objektiv v krajih Zgornje Savinjske doline. (AD)