april 11, 2023

V nogometnem centru Rogaška večja zelenica in več tribun

Zadostiti želijo pogojem igranja v prvi ligi, kamor se morajo nogometaši še uvrstiti

Občina Rogaška Slatina bo modernizirala in povečala slatinski športni center. Glavni motiv za naložbo so uspehi članske ekipe Nogometnega kluba Rogaška Slatina, ki je na dobri poti uvrstitve v prvo slovensko nogometno ligo.

Po novem bo na tribunah prostora za okoli 950 navijačev. (Foto: občina Rogaška Slatina)

Ko bo projekt končan, bo infrastruktura športnega centra ustrezala pogojem, ki jih zahteva igranje v prvi nogometni ligi. Slatinski nogometaši so po 24. krogih od 30. na prvem mestu lestvice 2. slovenske nogometne lige in želijo, če se bodo prebili v 1. ligo, tekme igrati na domačem igrišču.

Projekt »nogometna infrastruktura v športnem centru« je vreden skoraj 1,2 milijona evrov, sestavljen je iz petih sklopov, kaj vse bodo uredili, podrobneje razlaga župan Branko Kidrič:



Predvideno je, da bodo dela končana že do začetka nove nogometne sezone. Na zadnji seji je občinski svet zagotovil ves potreben denar. 250.000 evrov je že bilo v proračunu. 140.000 evrov so prerazporedili iz postavke obnove lokalne ceste Spodnje Sečovo–Tuncovec, ta projekt so zamaknili, ker ga bodo izvedli v prihodnjih letih, hkrati z gradnjo kanalizacije, ki bo v veliki meri na območju te ceste. Večino denarja za ureditev športnega centra pa so občinski svetniki zagotovili s prerazporeditvijo 800.000 evrov davka od jackpota, ki so ga sprva namenili za gradnjo kopališča. O tem smo podrobneje pisali TUKAJ.

Takšen bo po projekciji novi vhod v slatinski športni center. (Foto: občina Rogaška Slatina)

O tem, kaj bo projekt ureditve športnega centra pomenil za nadaljnje delo Nogometnega kluba Rogaša Slatina ter kako se pripravljajo na zadnji del sezone, smo želeli povprašati tudi vodstvo kluba, a se nam še ni odzvalo. (AD)