junij 15, 2023

V PODČETRTKU ZAČELA DELOVATI NOVA ČISTILNA NAPRAVA

V Občini Podčetrtek so danes uradno odprli novo čistilno napravo. Hkrati so proslavili tudi izgradnjo povezovalne ceste in ukinitev nivojskega prehoda. Naložbi sta za občino pomembna pridobitev, obetajo si hitrejši nadaljnji razvoj.

Nova čistilna naprava bo pripomogla k nadaljnjemu razvoju Podčetrtka. (Foto: Štajerski val)

Nova čistilna naprava, ki so jo danes odprli v družbi ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana, je kar dvakrat zmogljivejša kot je bila prejšnja. Pripomogla bo k boljši ureditvi čištejšega in lepšega okolja tako za prebivalce kot turiste. Župan Podčetrtka Peter Misja razlaga, da je posebnost najnovejše pridobitve:  

Dodaja, da se nova čistilna naprava prilagaja številu gostov in prebivalcev. Kot še pravi Misja, so že pred leti ugotovili, da občina potrebuje zmogljivejšo napravo in se tako lotili projekta nove izgradnje. In zakaj je za kraj takšna investicija tako pomembna? Župan razlaga:

Prispevala bo tudi k hitrejšemu nadaljnemu razvoju, pravi župan:

Poleg čistilne naprave pa so uredili še izgradnjo povezovalne ceste in ukinitev nivojskega prehoda. Misja razlaga:

 

In kaj o pomenu nove pridobitve meni minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han?

Vrednost čistilne naprave je približno 2.800.000 evrov, del je prispevalo ministrstvo za gospodarstvo. Projekt izgradnje ceste pa je stal 400 tisoč evrov, od tega je 340 tisočakov sofinanciralo ministrstvo za infrastrukturo.  Čistilna naprava trenutno deluje poskusno, v polnem teku naj bi začela delovati do konca leta. (KK)

Galerija slik