oktober 18, 2022

V Poljčanah v volilno tekmo Zoran Berdnik

V občini Poljčane bodo na lokalnih volitvah gotovo dobili novega župana ali županjo. Aktualni župan Stanislav Kovačič namreč ne bo več kandidiral. Kot pravi je svojo kandidaturo za župana napovedal Zoran Berdnik.

Zoran Berdnik si želi postati župan Poljčan, svoje kandidature javnosti podrobneje sicer še ni predstavil. (Foto: osebni arhiv)

Zoran Berdnik je svojo kandidaturo napovedal na Faceboooku. Kot pravi, se na volitve podaja kot samostojni kandidat, s podporo stranke SDS, zbral je že dovolj podpisov. Pravi, da je človek idej in njihovih realizacij ter da za njim stoji dobra ekipa. Med načrti med drugim izpostavlja skrb za najmlajše in najstarejše ter pomen medgeneracijskega sodelovanja, našteva pa tudi projekte, kot so gradnja novega poslovno-stanovanjskega objekta, kolesarskih poti in pločnikov ter ureditev prostora v Zgornjih Poljčanah na območju starega bazena.

V Poljčanah, kjer se od županskega stolčka poslavlja aktualni župan Stanislav Kovačič, ki izpolnjuje pogoje za upokojitev, je pričakovati, da se bo v bitko podalo še več imen. Stranka Nova Slovenija je na kongresu kot svojo kandidatko omenila Anito Jodl, kroži pa po občini še več imen, a uradnih potrditev še ni. (AD)