maj 22, 2023

V Rogatcu na obisku mladi iz Italije, Turčije in Španije

V teh dneh v številnih šolah potekajo izmenjave učencev v okviru projekta Erasmus+. Mlade goste imajo ta teden tudi na OŠ Rogatec. Danes je skupaj z domačimi učenci sedlo v njihove šolske klopi 17 vrstnikov iz Turčije, Italije in Španije, ki bodo teden dni gostje pri družinah rogaških osnovnošolcev.

Na OŠ Rogatec imajo v tem tednu mlade goste - učence iz Turčije, Italije in Španije. (Foto: OŠ Rogatec)

Učiteljica in koordinatorica projekta na OŠ Rogatec Metka Urleb nam je povedala, da si želijo svojim gostom najprej pokazati, kakšen je utrip življenja in dela na njihovi šoli. Tako bodo njihovi gostje sodelovali na različnih delavnicah, s svojimi slovenskimi prijatelji pa se bodo udeležili tudi naravoslovnega dne na temo vrtov, podeželja in narave, kar je njihova tema izmenjave. Prav tako bodo gostitelji poskrbeli, da bodo mladi fantje in dekleta iz tujine spoznali našo deželo, kulturo in dediščino ter okusili prave slovenske jedi.

Učenci so izmenjav in druženj zelo veseli, na OŠ Rogatec pa pravijo, da šolarjem z možnostjo izmenjav vsekakor nudijo veliko več kot samo učenje jezika. Z obiskom tujih vrstnikov v Rogatcu se tokratni projekt izmenjave končuje, slovenski otroci so svoje vrstnike v Turčiji in Italiji namreč že obiskali. Tudi o tem slišite v dodanem pogovoru, kjer se je Andreja Kukovič pogovarjala z učiteljico in koordinatorico projekta na OŠ Rogatec Metko Urleb.

Galerija slik

Datoteke

METKA URLEB O ŠOLSKI IZMENJAVI