julij 14, 2023

Dobje bo dobilo dom starejših, dodatne postelje tudi v Šentjurju

V Domu starejših Šentjur se veselijo uspeha na razpisu Ministrstva za solidarno prihodnost. Država bo financirala gradnjo kar dveh projektov - v Šentjurju bo dom starejših dobil dodatne prostore, dom starejših pa bodo dobili tudi v Dobju, za kar si prizadevajo že desetletja.

Šentjur bo dobil nove domske kapacitete z dodatnimi sobami in prostori za druženje. Na fotografiji je projekcija. (Foto: Občina Šentjur)

V Domu starejših Šentjur se bodo v prihodnjih letih razveselili novih prostorov. Pri obstoječem domu bo namreč zrasla nova stavba v treh etažah. Direktorica šentjurskega doma Vesna Vodišek Razboršek o novi pridobitvi razlaga:


Foto: Občina Šentjur

Novost bodo tudi prostori namenjeni druženju in povezovanju v skupnosti. O pomenu direktorica pravi:


Foto: Občina Šentjur

Uredili bodo še dodatna parkirišča. Projekt, vreden nekaj manj kot 2,8 milijona evrov, bo financiralo ministrstvo. Šentjurska občina je pridobila gradbeno dovoljenje in financirala pripravo projektne dokumentacije. Glavnino gradnje pričakujejo konec prihodnjega leta in v letu 2025.

Po dolgih prizadevanjih dom starejših tudi v Dobju
Prostore za starejše občane pa bodo po več desetletjih prizadevanj dobili tudi v Občini Dobje. Dom starejših Šentjur bo namreč tam zgradil enoto doma, s projekom je bil prav tako uspešen na razpisu Ministrstva za solidarno prihodnost. V domu starejših v Dobju bo 23 namestitev, razlaga direktorica Vesna Vodišek Razboršek:

 
Foto: Uniprojekt

V enoti bodo med drugim uredili začasno bivanje in dnevno varstvo. Tako kot v Šentjurju bodo tudi v novem objektu v Dobju uredili prostore, namenjene druženju. Direktorica razlaga:

Za dom v Dobju trenutno še pridobivajo gradbeno dovoljenje. Gradnjo predvidevajo v istem časovnem obdobju kot v Šentjurju. Občina Dobje je financirala vso potrebno dokumentacijo za razpis. Tudi ta projekt bo stal okoli 2,8 milijona evrov. (KK)

Galerija slik