marec 17, 2023

V Slovenskih Konjicah 11 novih neprofitnih stanovanj

V Občini Slovenske Konjice je bilo to dopoldne slovesno, veselijo se novega stanovanjskega objekta z enajstimi neprofitnimi stanovanji. Ta so v lasti Stanovanjskega podjetja Konjice in Stanovanjskega sklada Republike Slovenije. Nekaj stanovalcev je danes že prejelo svoje ključe.

Nov stanovanjski blok bo nov dom predstavljal enajstim družinam. (Foto: Štajerski val)

V Spodnjih Prelogah so od danes bogatejši za 11 novih javnih najemnih stanovanj z neprofitno najemnino. Direktor Stanovanjskega podjetja Konjice Tomaž Rihtaršič o tem, kakšna so stanovanja, pravi:

Vsa so opremljena tudi z rekuperacijo. Celoten objekt ima izdatno toplotno zaščito zunanjih sten in troslojno steklo na oknih. Predaja stanovanj je bila sicer načrtovana že v decembru, a se je končni rok nekoliko zavlekel. Ključi stanovanj so v roke nekaterim stanovalcem šli danes. Nekaj smo jih ujeli tudi pred naš mikrofon. In kaj jim stanovanja pomenijo?



Celotna vrednost investicije bloka v Spodnjih Prelogah je po besedah direktorja Stanovanjskega sklada sicer znašala približno 950.000 evrov. V konjiški občinii pa že razmišljajo o novih projektih. Župan Slovenskih Konjic Darko Ratajc razlaga:

Tudi direkor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije Črtomir Remec našteva, katere stanovanjske projekte v naših krajih bo sofinanciral sklad:

Po besedah direktorja sklada so v zadnjih letih sofinancirali 650 novih javnih najemnih stanovanj.

Nekaj utrinkov današnjega dogajanja najdete v spodnji foto galeriji. (KK)

Galerija slik