april 30, 2020

V Šmarju nastaja nova soseska

V Šmarju pri Jelšah bodo zrasla nova stanovanja. Investitor, podjetje PRO-JEN, bo zgradil 5 nizkoenergetskih objektov, v vsakem objektu bosta dve stanovanji s popolnoma ločenimi vhodi. Vseljiva bodo spomladi prihodnje leto.

Takšna bo nova stanovanjska soseska v Zadržah v naselju Šmarje pri Jelšah. (Foto: PRO-JEN d.o.o.)

Investitor: zagotovljena zasebnost in minimalni stroški
Projekt gradnje novih stanovanj, pravzaprav novega naselja, bo v Zadržah, v bližini trgovine Kea in nedaleč od centra Šmarja pri Jelšah, izveden v roku leta dni. Stanovanja bo kot investitor gradilo podjetje PRO-JEN d.d.o.. Gre za poznano podjetje iz Bodrišne vasi pri Grobelnem, to je že njihov četrti tovrsten projekt. "Zgrajenih bo 5 nizkoenergetskih objektov, v vsakem objektu bosta dve stanovanji s popolnoma ločenimi vhodi in inštalacijami. Vsako stanovanje bo imelo lastno zelenico in parkirne prostore, zagotovljena bo zasebnost in minimalni mesečni stroški. Z gradnjo bodo pričeli v mesecu maju 2020, vselitev bo možna aprila oz. maja naslednje leto," je za naš radio povedala Suzana Peer Kvas iz nepremičninske pisarne TEPS PNM, ki zastopa investitorja.

 Gradnja stanovanj bo trajala eno leto. (Foto: PRO-JEN d.o.o.)

Dva tipa stanovanj
V sosedki bo skupaj 10 stanovanj, pri čemer bosta na voljo dva tipa stanovanj. "Manjša stanovanja bodo merila približno 76 m2, večja pa približno 87 m2. Stanovanja so zasnovana kot trisobna in štirisobna stanovanja z bivalnim prostorom odprtega tipa, z veliko kopalnico, utilitijem, straniščem, spalnim delom in pokritimi terasami. Vsakemu stanovanju bo pripadala tudi zelenica v velikosti od 90 do 220 m2, " razlaga Kvasova in izpostavlja, da bo vsako stanovanje imelo popolnoma ločen vhod.

 Vizija projekta je bila, kot pravi Kvasova, da je vsak kupec svoj gospodar.

 Na voljo bodo tri- in štirisobna stanovanja. (Foto: PRO-JEN.d.o.o)

Za vse generacije, tudi za starejše
Stanovanja bodo namenjena prav vsem, tako mlajšim kot tudi starejšim, tudi družinam. "Koncept novega naselja bo ponujal skoraj vse, kar ponujajo samostojne hiše, zato bodo stanovanja zanimiva za vse, ki želijo več narave in prostora. Stanovanja bodo primerna tudi za starejše, ki trenutno še živijo v svojih hišah, ki so postale prevelike in predrage zanje,« razlaga Kvasova. Cene stanovanj še niso znane, po napovedih Peer Kvasove jih bodo razkrili v naslednjih dneh, zagotovo pa bodo na ravni trenutnih cen novih stanovanj na tem območju. (SP)

 Lokacija, na kateri bodo Šmarčani dobili novo sosesko. (Foto: PRO-JEN d.o.o.)