september 13, 2022

V UTŽO Šmarje si želijo več mlajših upokojencev

Na prvem srečanju Karel Gržan in Adi Smolar

Pod okriljem Knjižnice Šmarje pri Jelšah se s septembrom začenja nova sezona Univerze za tretje življenjsko obdobje. Informativni dan s predstavitvijo dejavnosti in programov bo v torek, 20. septembra, prvi dogodek pa bo že danes. V novem šolskem letu sicer pričakujejo preko sto slušateljev, ki bodo lahko izbirali med več kot 15 krožki.

Utrinek z ekskurzije pri dr. Ani Vovk, kjer so si udeleženci ogledali Učni poligon za samooskrbo Dole. (Foto: Knjižnica Šmarje pri Jelšah)

Za nova znanja in kakovostno preživljanje časa
Letošnja sezona Univerze za tretje življenjsko obdobje (UTŽO) v Šmarju pri Jelšah bo že 14. po vrsti. Nekateri študijski krožki so se v okviru univerze začeli že  septembra, nekateri se bodo vrata odprli z oktobrom. Da bi starejšim olajšali odločitev za vpis v določen študijski krožek, bodo v Knjižnici šmarje pri Jelšah 20. septembra pripravili informativni dan s predstavitvijo dejavnosti in programov univerze, razlaga organizatorka kulturnega programa v šmarski knjižnici Jana Turk Šulc:

Turk Šulceva ocenjuje, da lahko upokojenci na njihovi univerzi kakovostno preživljajo svoj prosti čas, saj jim nudijo zanimiva predavanja, tečaje, krožke, izlete in ostala izobraževanja.

Ta teden bodo na torkovem srečanju gostili Adija Smolarja in patra Karla Gržana, naslednje srečanje bo namenjeno informativnemu dnevu, zadnji torek v septembru pa bodo slušatelje povabili v šmarsko župnijsko cerkev, kjer se bodo seznanili s potekom prenove cerkve in si ogledali novo odkrite freske, o čemer smo na Štajerskem valu podrobneje že pisali TUKAJ
Med programski vsebinami je na voljo tudi krožek ročnih del. (Foto: Knjižnica Šmarje pri Jelšah)

Pomladiti želijo povprečno starost slušateljev
Univerzo za tretje življensko obdobje v Šmarju pri Jelšah je v lanskem šolskem letu obiskovalo preko 140 slušateljev. Podoben obisk po besedah Turk Šulčeve pričakujejo tudi letos, pri čemer ob doslej vpisanih članih k vpisu še posebej vabijo novo upokojene slušatelje.

In zakaj je pomembno, da se učimo celo življenje? Jana Turk Šulc odgovarja:

V UTŽO Šmarje pri Jelšah upajo, da jim bo leto naklonjeno in da bodo tako kot lansko tudi sezono 2022/2023 preživeli na srečanjih v živo. Še vedno pa v knjižnici ostajajo aktivni na njihovem YouTube kanalu, kjer vabijo k ogledu novih video prispevkov. (SP)
Udeleženci pohodniškega krožka. (Foto: Knjižnica Šmarje pri Jelšah)

 

Galerija slik