marec 21, 2023

V Celju kotiček varuha človekovih pravic

Varuh človekovih pravic Peter Svetina s sodelavci je danes posloval v Celju. Za pogovor je bil na voljo posameznikom, ki menijo, da so jim kršene človekove pravice in bi potrebovali pomoč varuha. Svetina se je srečal tudi z vodstvoma Doma ob Savinji in Splošne bolnišnice Celje ter celjskim županom Matijo Kovačem.

Varuh človekovih pravic Peter Svetina s sodelavci je danes posloval v Celju, kjer se je med drugi srečal tudi s celjskim županom Matijo Kovačem. (Foto: Radio Štajerski val)

Na pogovor z varuhom človekovih pravic Petrom Svetino se je prijavilo 19 posameznikov. Svetina o njihovih težavah pravi:



Varuh človekovih pravic je danes v Celju obiskal tudi Dom ob Savinji in Splošno bolnišnico Celje, kjer so ga seznanili z delovanjem in različnimi izzivi. Svetina o obisku doma starejših pravi:



O obisku Splošne bolnišnice Celje pa:



Varuh človekovih pravic se je srečal tudi z županom Mestne občine Celje Matijo Kovačem. Ena izmed tem pogovora je bila tudi problematika Delavske ulice v Celju:



Varuh človekovih pravic Peter Svetina in celjski župan Matija Kovač.

Župan Matija Kovač pa o obisku pravi:



Konkretno o problematiki Delavske ulice in onesnaženosti zemljine v Celju pa Kovač:



Varuh človekovih pravic Peter Svetina je danes v Celju – v avli upravne enote odprl tudi Varuhov kotiček. Kaj najdemo v kotičku?



Varuhov kotiček najdete v avli Upravne enote Celje.

Varuhov kotiček v Celju je 17. po vrsti, Svetina si želi, da bi do konca svojega mandata, ki traja še dve leti, varuhov kotiček dobili v vsaki slovenski občini. (NS)