oktober 21, 2023

Vlada na obisku v Savinjski regiji, v Letušu napovedane selitve

Vlada je danes obiskala Savinjsko regijo. Predstavnikom lokalnih skupnosti, gospodarstva, podjetnikov, pa tudi nevladnih organizacij daje možnost, da izrazijo svoja pričakovanja glede poteka obnove po uničujočih avgustovsih poplavah in izpostavijo morebitne težave, ki so jih zaznali na terenu.

Predsednik vlade Robert Golob je v okviru vladnega obiska v Savinjski regiji obiskal Braslovče. (Foto: Twitter Vlada RS)

Premier Robert Golob in ministri so čez dan obiskali občine Zgornje in Spodnje Savinjske doline, ki so jih močno prizadele avgustovske poplave. Nekateri so se srečali z župani, drugi so obiskali podjetja ter nekatere javne zavode in državne službe. Predviden je bil tudi ogled nekaj prizadetih kmetij. Predsednik vlade je obiskal Braslovče, z njim je bil tudi vodja službe za obnovo po poplavah Boštjan Šefic. Ob obisku je Golob dejal:

Aktivnosti po njegovih besedah sledijo tudi v tednu, ki je pred nami:

Predsednik vlade si je med drugim ogledal morebitne lokacije nadomestne gradnje v Rakovljah v občini Braslovče. O sanaciji in nadaljnih ciljih je sicer spregovoril župan Braslovč Tomaž Žohar:

Župan je med drugim povedal, da se letuški levi in desni breg selita. Podrobnosti in možnosti bodo predvidoma prihodnji teden predstavili krajanom.

Celotna delegacija se je popoldne sestala z župani, gospodarstveniki in ostalimi v regiji, ki so jih prizadele poplave in plazovi. Sledila bo še vladna seja v Žalcu. (KK)

Galerija slik