marec 17, 2022

Z Obsotelja in Kozjanskega v Ukrajino 12 palet pomoči

Tudi v Obsotelju in na Kozjanskem so priskočili na pomoč Ukrajini in Ukrajincem. Zbrano v petkovi akciji so že odpeljali v logistični center Civilne zaščite Zahodno štajerske regije.

Akcije ne bi zmogli brez dobrih ljudi, ki so prepoznali stisko in ponudili pomoč, zato se organizatorji vsem iskreno zahvaljujejo. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Humanitarno akcijo v občinah Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli je organiziral skupni organ za Civilno zaščito in požarno varnost občin Kozjanskega in Obsotelja. »Lokalno so nam na pomoč priskočili gasilci, saj smo v gasilskih domovih zbirali hrano, pijačo, higienske pripomočke in podobno. K sodelovanju smo povabili tudi osnovne šole, preko katerih so otroci zbirali šolske potrebščine kot so zvezki, pisala, barvice, peresnice torbe in ostalo. Pridružila se nam je tudi OOZ Šmarje pri Jelšah. Skupaj smo nabrali za kar 12 palet hrane, pijače, higienskih pripomočkov in šolskih potrebščin,« so po akciji sporočili organizatorji.

Številni so priskočili na pomoč Ukrajini, kjer že skoraj mesec dni divja vojna. 

Dodajajo, da so vse zbrano že odpeljali v logistični center Civilne zaščite Zahodno štajerske regije, pri čemer jim je na pomoč priskočilo šmarsko podjetje AS System. (AD)