oktober 20, 2022

Za županjo Poljčan Petra Vrhovnik

Danes je zadnji dan za vlaganje kandidatur za lokalne volitve, ki bodo 20. novembra. V Poljčanah je župansko kandidaturo vložila dr. Petra Vrhovnik.

Dr. Petra Vrhovnik kandidira s podpisi volivcev, ki jih je danes predala občinski volilni komisiji. (Foto: osebni arhiv)

Petra Vrhovnik, doktorica znanosti s področja geologije, se na županske volitve podaja kot neodvisna kandidatka. Pravi, da je odločitev sprejela na podlagi podpore ljudi. Verjame, da lahko s svojimi izkušnjami in znanji pri pridobivanju nepovratnih sredstev ter v sodelovanju s strokovno ekipo realizira projekte, zaradi katerih bo Občina Poljčane postala ljudem prijazna, povezana in uspešno razvojno naravnana občina.

Poljčane bodo na tokratnih volitvah gotovo dobile novo vodstvo, saj je aktualni župan Stanislav Kovačič že pred časom povedal, da se bo upokojil. Doslej je poleg Petre Vrhovnik župansko kandidaturo javno in uradno napovedal le še Zoran Berdnik. Nova Slovenija je na sobotnem kongresu dejala, da je podprla Anito Jodl. Krožilo pa je v minulih tednih po občini še nekaj potencialnih imen, a našemu mediju kandidature ni sporočil še nihče od njih. (AD)