junij 23, 2023

Začela se je gradnja kolesarskega mostu pri Špici v Celju

Na celjski trasi državne kolesarske povezave Celje-Žalec so v teh dneh zabrneli delovni stroji. Začela so se pripravljalna dela za izgradnjo novega mostu pri Špici.

Takšen bo novi kolesarski most pri Špici v Celju. (Foto: render MOC)

Na levem in desnem bregu Savinje pri Špici v Celju sta že vidna začasna platoja za izvedbo pilotiranja. Ta vikend naj bi izvajalec, celjski VOC, začel z vrtanjem za pilote, nato bo sledilo še postavljanje betonskih opornikov. Robert Gorjanc z Mestne občine Celje razlaga:



Izvajalec že pripravlja platoje za pilotiranje. (Foto: MOC)

Piloti in betonski oporniki za most naj bi bili končani avgusta. Most bo sicer postavljen približno 200 metrov gorvodno od Špice, sotočja Savinje in Ložnice, nad prelivnimi polji kajakaškega centra. Stal bo na dveh betonskih opornikih brez vmesnih podpor, dolg bo slabih 81 metrov, širina kolesarske in pohodne površine pa bo 3 metre in pol. Gorjanc pravi še:



Piloti in betonski oporniki za most naj bi bili končani avgusta. (Foto: MOC)

Zaključek del na kolesarski povezavi Celje–Žalec je predviden spomladi prihodnje leto. Trasa bo dolga slabih 11 kilometrov, njena gradnja je sofinancirana z evropskim denarjem, v višini 1,6 milijona evrov. (NS)