junij 20, 2023

V Kozjem spet živi zmaj - v krožišču

V novem krožišču v Kozjem so dobili mogočno skulpturo zmaja, ki je simbol Kozjega. Skulptura je visoka več kot 4 metre, težka je približno 12 ton. Za njeno stvaritev je bilo skupaj uporabljenih več kot 1250 kosov ročno obdelanega stekla.

Skulptura zmaja ni le dnevna atrakcija, pač pa je zaradi svetil, ki obdajajo zmajevo telo, privlačna tudi ponoči. (Foto: občina Kozje)

V novem krožišču v Kozjem obiskovalce po novem pozdravlja skulptura znamenitega zmaja, ki je po legendi živel v Kozjem. Preko 4 metre visoka skulptura, katere masa znaša približno 12 ton, je delo avtorja Mitje Lukanca. V novo atrakcijo Kozjega je bilo po besedah kozjanske županje Milence Krajnc vloženega veliko truda, ročnega dela in spretnosti. Skulptura, ki predstavlja simbol Kozjega, je po njenih navedbah izdelana iz čistega 10 mm kristalnega stekla in poleg umetniške vrednosti predstavlja tudi tehnično dovršenost. Novo zanimivost Kozjega je županja predstavila v pogovoru z Jasmino Levičar, in nam razkrila tudi, zakaj je zmaj simbol Kozjega. Prisluhnete lahko v spodnjem posnetku. (SP)

Galerija slik

Datoteke

Milenca Krajnc o kozjanskem zmaju