maj 4, 2023

ISKRA MESECA APRILA poziv invalidom, naj naglas govorijo o svojih težavah

Dobili smo četrto iskro meseca v letu 2023. Poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani ste z glasovanjem izbrali štiri tedenske iskre. Katera med njimi je dobila največ glasov?

Predsednica medobčinskega društva delovnih invalidov je v aprilu dobila največ vaših glasov. Njena izjava je iskra meseca aprila.

Prvo tedensko iskro v aprilu je izrekla predsednica Turistično-kulturnega društva Lemberg Slavica Lorenčak, spregovorila je o prav posebni velikonočni mlinčni potici, kakršna je doma v Lembergu pri Šmarju pri Jelšah.

Druga aprilska iskra je bila iz zdravstvenih vod, varuhinja pacientovih pravic v Celju Cvetka Jurak je poudarila pomen osebnega stika med zdravnikom in pacientom.

Predsednica Medobčinskega društva delovnih invalidov Celje Dragica Mirnik je v tretji tedenski iskri pozvala, da morajo invalidi glasno opozarjati na svoje težave, saj tudi tako osveščajo širšo javnost.

V zadnjem tednu aprila pa je največ vaših glasov dobil nekdanji nogometaš Nogometnega kluba Maribor, danes pomočnika športnega direktorja ter koordinatorja pri sodelovanju kluba z nogometno šolo in okoliškimi klubi Marcos Tavares. Razložil je, kako se je počutil, ko je iz svoje rodne Brazilije prišel v Slovenijo, in kako se pri nas počuti danes.

Vsem iskram lahko prisluhnete TUKAJ.

Največ glasov med vsemi tedenskimi iskrami je dobila izjava Dragice Mirnik. Postala je ISKRA MESECA APRILA:

Po razglasitvi iskre meseca aprila se je z Dragico Mirnik pogovarjal Silvester Javornik:

V letu 2023 imamo zdaj že 4 mesečne iskre, ki se bodo konec leta potegovale za naziv iskre leta. Že ta petek pa se začne glasovanje za prvo iskro tedna v maju.