februar 8, 2024

ISKRA MESECA JANUARJA: Kakšni ljudje so Pohorci?

Dobili smo ISKRO MESECA, prvo najbolj iskrivo izjavo meseca na Štajerskem valu v letu 2024. Poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani ste z glasovanjem v januarju izbrali štiri tedenske iskre. Tista med njimi, ki je dobila največ vaših glasov, je postala ISKRA MESECA JANUARJA.

Stanka Macuh je z igranjem v komediji v naših krajih postala prava zvezda. (Foto: Štajerski val)

Vsak teden v januarju ste poslušalci med tremi izjavami, ob katerih se je iz takšnega ali drugačnega razloga iskrilo, izbrali iskro tedna.

Oskrbnica planinskega doma na šentjurski Resevni Iveta Perc je v prvi tedenski iskri spregovorila o delu oskrbnika planinskih domov, ki da je način življenja. Stanka Macuh, igralka v prvi komediji v pohorskem narečju, Je kir ke riku, je slavila v drugem tednu januarja, z izjavo o gostoljubnosti Pohorcev. Tretjo tedensko iskro je izrekel glasbenik David Bevc, ki je spregovoril o svojih občutkih, ko je takoj po našem VIP petku odhitel na svojo poroko. V zadnjem januarskem tednu pa je največ glasov dobila izjava Lašanke Darje Šolar iz Čebelarstva Šolar, o čebelarjenju, ki da zaradi odvisnosti od vremena posebej zahtevna panoga. Vsem izjavam lahko prisluhnete TUKAJ.

Največ glasov med vsemi štirimi iskrami tedna je dobila izjava Stanke Macuh, postala je ISKRA MESECA JANUARJA:



Stanko Macuh je po razglasitvi naziva poklical Silvester Javornik:



To je prva mesečna iskra tega leta, ki bo v igri tudi za naziv iskre leta 2024. Ob tem pa še ni znano, katera bo ISKRA LETA 2023 na Štajerskem valu. Odloča glasovanje, ki je odprto še do 28. februarja. Za naziv se poteguje 12 izjav, prisluhnite jim TUKAJ, kjer lahko tudi oddate svoj glas.