april 6, 2023

ISKRA MESECA MARCA: živali so v prvi vrsti naša odgovornost

Dobili smo tretjo iskro meseca v letu 2023. Poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani ste z glasovanjem v marcu izbrali pet tedenskih isker. Katera med njimi je dobila največ glasov?

Imeti žival prinaša veliko veselja in ljubezni, a tudi odgovornosti, pravi veterinarka Nataša Horvat Leskovar. (Foto: osebni arhiv)

Iskra prvega tedna v marcu je bila izjava vodje gostinstva v Termah Olimia Romana Tadine o poklicu natakarja, ki je bil nekoč bolj spoštovan, kot je danes.
Priznana citrarka Tanja Zajc Zupan je v iskri drugega marčevskega tedna dala nasvet, ki ga je vsekakor vredno upoštevati – izkoristite ta trenutek in ne odlašajte.
V tretjem tednu ste za iskro tedna izbrali izjavo mag. Natalie Cvikl Postružnik, podjetnice in ustanoviteljica podjetja Insights, d.o.o., za odkrivanje in razvoj potencialov posameznikov in podjetij. V mesecu, posvečenem ženskam, je spregovorila o resnični enakopravnosti žensk, kandidatk za vodilna delovna mesta v podjetjih.
Iskra četrtega tedna je šla v Veterino in trgovino Tačka. Nataša Horvat Leskovar je v njej poudarila, na kaj moramo pomisliti, preden se odločimo za hišnega ljubljenčka.
Iskra tedna v marcu je bila še izjava, ki je nastala ob marčevskem vseslovenskem protestu kmetov. Kmet in vodja protesta na Šentjurskem Primož Pevec je v iskri dejal, da varovanje okolja ne sme biti le na plečih kmetijstva.

Vsem iskram lahko prisluhnete TUKAJ.

Zmagala je izjava o hišnih ljubljenčkih
Največ glasov med vsemi tedenskimi iskrami je dobila izjava veterinarke Nataše Horvat Leskovar. Ta izjava je dobila naziv ISKRA MESECA MARCA:

Po razglasitvi iskre meseca marca se je z Natašo Horvat Leskovar pogovarjala Andreja Kukovič:

Dobili smo tretjo mesečno iskro v letu 2023. Že v petek se začne glasovanje za prvo iskro tedna v aprilu.