oktober 6, 2023

ISKRA MESECA SEPTEMBRA: Peš iz Pirana na Triglav je presneto daleč!

Dobili smo novo ISKRO MESECA, deveto najbolj iskrivo izjavo na Štajerskem valu v tem letu. Poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani ste z glasovanjem v septembru izbrali štiri tedenske iskre. Tista med njimi, ki je dobila največ vaših glasov, je postala ISKRA MESECA SEPTEMBRA.

Matic Vizjak je v iskri meseca na slikovit način opisal hojo na vrh Triglava. (Foto: osebni arhiv)

Vsak teden v septembru ste poslušalci med tremi izjavami, ob katerih se je iz takšnega ali drugačnega razloga zelo iskrilo, izbrali iskro tedna.

Župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš je ob začetkušolskega leta v iskri tedna spregovoril o pomenu ohranjanja šol v majhnih krajih. Še en Šmarčan, Matic Vizjak, je zmagal v drugem tednu septebra, z izjavo, v kateri je opisal zanimiv podvig, pešačenje iz Pirana na vrh Triglava. Direktor Kmetijske zadruge Laško Jože Žabkar je dobil največ glasov v tretjem tednu, v izjavi je izpostavil pomen samooskrbe ter pozval, da kupujmo domače in lokalno. Četrto iskro tedna pa je izrekla priljubljena pevka Tanja Žagar, po veliki zabavi našega radia, Šentjufestu. Poudarila je, kako lepo se je, po vsem, kar smo doživeli, spet družiti in zabavati. Vsem izjavam lahko prisluhnete TUKAJ.

Največ glasov med vsemi tedenskimi iskrami je dobila izjava Matica Vizjaka, podjetnika in kmetovalca, poznanega predvsem po gojenju čilijev. Izrekel jo je v našem pogovoru po prehojeni več kot 200-kilometrski poti iz Pirana na Triglav. Izjava je postala ISKRA MESECA SEPTEMBRA:

Po osvojenem nazivu se je z Maticem Vizjakom pogovarjala Katja Žolgar:


Pot so Šmarčani začeli v Piranu in jo končali na vrhu najvišje slovenske gore. (Foto: osebni arhiv) 

Na Štajerskem valu ste v tem letu izbrali že devet mesečnih isker. Konec leta jih damo na glasovanje, da boste med njimi izbrali ISKRO LETA 2023.