februar 9, 2023

ISKRA TEDNA: O vojnah in o tem, zakaj se jih moramo spominjati

Izbrali ste novo ISKRO TEDNA. Tokrat je največ vaših glasov dobila izjava zgodovinarja in mladega raziskovalca Daniela Siterja.

Peti naziv iskre tedna v letošnjem letu gre v roke zgodovinarja in mladega raziskovalca Daniela Siterja.

Znova ste lahko izbirali med tremi izjavami. Prvo finalno iskro minulega tedna je izrekel glasbenik Jan Plestenjak. Z njim smo poklepetali ob predstavitvi njegove nove pesmi Delam se, delam se, ki je bila hit prejšnjega tedna na Štajerskem valu. V izjavi, ki se je potegovala za naziv iskre tedna, je spregovoril o tem, ali meni, da se ljudje lahko spremenimo.

Drugi finalist je bil Daniel Sitar, mladi raziskovalec in doktorand na Alma Mater Europaea – ISH ter zunanji sodelavec in raziskovalec Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne Maribor. Bil je gost našega zadnjega radijskega srečanja, v finalni izjavi je govoril o vojnah in o tem, zakaj se jih moramo spominjati.

Za vaše glasove se je potegoval tudi direktor Komunale Slovenska Bistrica Maksimiljan Tramšek, ki je v luči vsesplošne draginje, pokomentiral previsoke cene energentov.

Največ vaših glasov je dobila izjava Daniela Siterja:

Ta izjava se bo potegovala še za iskro meseca februarja.

Še kratek čas pa vas vabimo tudi h glasovanju za ISKRO LETA 2022 – 12 izjav, lanskoletnih mesečnih zmagovalk, je v izboru. Več TUKAJ.