december 20, 2023

ISKRA TEDNA: Adventni čas naj v nas prebudi človečnost

Naziv ISKRA TEDNA ste poslušalci tik pred prazniki namenili izjavi o prazničnem času in njegovem pomenu. Največ vaših glasov je prejela izdelovalka jaslic, Slatinčanka Helena Fric Križanec.

 

Tokrat je naziv iskra tedna pripadel Heleni Fric Križanec, izdelovalki jaslic, sicer pa predsednici PGD Steklarna Rogaška. (Foto: PGD Steklarna Rogaška)

Izbirali ste lahko med tremi izjavami, finalnimi iskrami.

Prva finalistka je bila Slatinčanka Helena Fric Križanec, izdelovalka jaslic, sicer predsednica Prostovoljnega gasilskega društva Steklarna Rogaška. Njena izjava je bila o prazničnem času in njegovemu pomenu. Druga izjava, ki se je potegovala za vaše glasove, je bila v znamenju naše zadnje oddaje Vpogled, ki smo jo posvetili rejništvu in rejnikom. Ena izmed sogovornic, Šentjurčanka Nina Gradič Planko, ki je z možem v svoj dom sprejela rejniškega otroka, je v izjavi finalistki svetovala tistim, ki razmišljajo o tem, da bi postali rejniki. Tretja finalistka je bila izjava Šmarčana Uroša Kolarja, avtorja pravljice o kozjanskem zmaju Pastir in zmaj, ki je bil gost ene izmed naših drugih jutranjih kav. Njegova izjava o tem, ali smo kdaj prestari za pravljice, se je potegovala za naziv iskre tedna.

Največ vaših glasov je prejela izjava Helene Fric Križanec in dobila naziv ISKRA TEDNA:

Ta izjava se zdaj poteguje še za naziv iskre meseca decembra.