november 2, 2022

ISKRA TEDNA: Včasih žalujoči potrebuje več kot besedo

Poslušalci ste z glasovanjem odločili, da gre tokratni naziv ISKRA TEDNA na Štajerskem valu izjavi Alenke Križnik, ki je v luči minulega praznika, dneva spomina na tiste, ki jih ni več med nami, spregovorila o tem, kako pristopiti k osebi, ki žaluje.

Naziv iskre tedna je šel k Alenki Križnik, strokovni sodelavki Slovenskega društva Hospic.

V finalu so bile tri iskrive izjave. Prva, ki se je potegovala za vaše glasove, je bila izjava Alenke Križnik, strokovne sodelavke pri Slovenskem društvu Hospic, ki je bila gostja našega zadnjega nedeljskega srečanja. Njena izjava je v luči minulega praznika spomina na tiste, ki jih ni več med nami. Spregovorila je o tem, kako pristopiti k osebi, ki žaluje. Druga izjava finalistka je bila bolj sproščena, a prav tako v znamenju praznika, 31. oktobra, ko smo poleg dneva reformacije obeležili tudi noč čarovnic. Finalistka za iskro tedna je izjava Sanje Marjanović – čarovnice Zinke iz Koče pri čarovnici v Olimju, gostje naše zadnje druge jutranje kave, ki je šaljivo spregovorila o svojih metlah.
Tretjo finalistko pa je izrekla kustosinja Helena Vogelsang iz Muzeja novejše zgodovine Celje, ki je ob Tonetu Kregarju in Egonu Horvatu sooavtorica razstave Lepota je ženskega imena, ki je na ogled v Galeriji Božena v Fotohiši Pelikan v Celju. V izjavi je spregovorila o fotografu Josipu Pelikanu kot mojstru ženskih portretov.

Največ glasov ste namenili Alenki Križnik:

Ta izjava se poteguje še za iskro meseca oktobra, ki jo bomo razglasili popoldne.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste oddali svoj glas, je žreb nagrado, palični mešalnik Iskra, namenil Vesni Staroveški iz Podčetrtka. Čestitke!

ALENKA KRIŽNIK: RAJE KOT O SMRTI GOVORIM O ŽIVLJENJU