september 5, 2019

Nesreča v Premogovniku Velenje zaradi okvare viseče lokomotive

V Premogovniku Velenje se je včeraj popoldne zgodila nesreča. Kot so sporočili, v začetku druge izmene, med prevozom na jamska delovišča, ko je prišlo do mehanske okvare viseče dizelske lokomotive. 11 rudarjev se je v nesreči lažje poškodovalo, vsi so že v domači oskrbi.

V premogovniku zagotavljajo, da imajo dober sistem ukrepanja v primeru nesreč. Tale fotografija je z ene od rudarskih reševalnih vaj. (Foto: FB Premogovnik Velenje)

Rudarji v nesreči utrpeli udarce
»Do nesreče je prišlo nekaj po 14. uri pri prevozu zaposlenih na delovišče v jamo Preloge, kjer je prišlo do mehanske okvare na kolesu viseče dizelske lokomotive. Ob okvari se je avtomatsko sprožila zasilna zavora, zaradi česar je prišlo do hitrega zaustavljanja kompozicij,« so sporočili iz Policijske uprave Celje. Dodajajo, da so 11 lažje poškodovanih delavcev oskrbeli v bolnišnicah v Slovenj Gradcu in Celju, že sinoči so vse odpustili v domačo oskrbo. Premogovnik Velenje je ob tem prek svojega Facebooka sporočil, da so rudarji v nesreči utrpeli predvsem udarce.

Dobro urejen sistem obveščanja
»Ob dogodku se je ponovno pokazalo, da imamo v Premogovniku Velenje dobro urejen sistem obveščanja ob tovrstnih dogodkih, saj so pristojne službe – od dežurnega Premogovnika Velenje, vodje reševanja, nadzornikov, prisotnih zaposlenih na površini do pravočasne zdravniške oskrbe – nemudoma odreagirale in pomagale poškodovanim,« so po nesreči še zapisali v Premogovniku Velenje in dodali, da je bila o nesreči že obveščena tudi rudarska inšpekcija. Proizvodnja po nesreči normalno poteka, materialna škoda po podatkih Premogovnika Velenje ni nastala. (AD)