julij 1, 2021

VPOGLED: Z ministrom Počivalškom o turizmu

Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike, gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Država je doslej za omilitev posledic epidemije turistični panogi namenila skoraj milijardo evrov pomoči, pravi gospodarski minister Zdravko Počivalšek in izpostavlja, da si je treba državno pomoč prislužiti z aktivnim poslovanjem.

Vlada je prejšnji mesec potrdila 243,5 milijona evrov vreden predlog interventnega zakona na področju gospodarstva, v prvi vrsti turizma, s katerim želi ohraniti čim več delovnih mest in zagotoviti likvidnost gospodarstva. Danes se začne še parlamentarna razprava. Zakaj vlada ni v celoti ugodila željam turističnega gospodarstva, kje so rešitve za pomanjakanje delovne sile v panogi in, ali si lahko v turizmu v letošnjem letu obetajo še kakšen dodatni finančni ukrep države, smo preverili pri ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku. Prisluhnite mu v pogovoru s Snežano Prebil.