S poletno dekoracijo korak bližje morju

30.06.2018

Domačo teraso si uredite tako, da se boste na njej udobno počutili ter da vas bo navdajala s toplino in pozitivno energijo.

V tokratni oddaji Za dom in vrt smo izdelali poletno dekoracijo in tako pričarali košček morja na domači terasi. Pomagal nam je vodja vrtnarstna na PUP Velenje Simon Ogrizek.

 

S čim pričarati poletje na domačem vrtu?
Poletje je najbolj sproščen čas v letu, je čas dopustov in dolgih popoldnevov ter toplih večerov. Marsikdo čim več dejavnosti preseli na prosto. Kako lahko z nekaj triki poskrbimo, da bo poletna miza vedno vabljiva in polna gostov? Simon Ogrizek pravi, da lahko že z majhnimi posegi in detajli pričaramo košček morja na domači mizi. Beli prt in večja steklena skleda, v katero vsujemo pesek in dodamo nekaj školjk, je lahko na primer lep dodatek vsakega doma. Sicer pa so modra, bela in lila barve, s katerimi najbolje pričaramo poletno vzdušje. Pri tem ne pozabite tudi na rastline, ki imajo cvetove v teh barvah. Tudi dodatki, kot so blazine in namizni prti v barvah poletja lahko ustvarijo pestro vzdušje. "A z različnimi barvnimi odtenki ne pretiravati, bolje je, da se držimo ene linije, kajti tudi sami se bomo v takšnem okolju počutili bolje," ob tem pravi naš sogovornik. Še podrobneje mu prisluhnite v spodnjem posnetku, v oddaji Za dom in vrt ga je gostila Katja Žolgar.
Štajerski val v sliki