maj 4, 2023

VPOGLED: Radio Štajerski val – prijatelj za vse čase

Štajerski val je moderen radio, ki je ponosen na svojo bogato tradicijo

Štajerski val praznuje 70 let. Kako je ustvarjati radio danes, ko ni več samo radio? Zakaj lokalna informacija ostaja na prvem mestu? In kako bomo, skupaj s poslušalci, proslavili jubilej? O tem v tokratnem Vpogledu.  

Štajerski val velja za najstarejšo lokalno radijsko postajo v Sloveniji.

Štajerski val, nekoč radio Društva ljudske tehnike ŠMarje pri Jelšah, oddaja že 70 let - vse od časov, ko radijskega sprejemnika še ni bilo v vsaki hiši. O bogati zgodovini radia, ki velja za najstarejšo lokalno radijsko postajo v Sloveniji, in spominih smo spregovorili v minulem radijskem srečanju, ki mu lahko prisluhnete TUKAJ.

V oddaji Vpogled pa o radiu danes. Štajerski val je moderen radio, ki sledi najnovejšim radijskim trendom, a ostaja tudi pristen in povezan z lokalnim okoljem in ljudmi v naših krajih, poleg radijskega etra pa zabavne in informativne vsebine ustvarja tudi na spletnih platformah - spletni strani ter družabnih omrežjih. Od začetka tega leta, ko slavi visoki jubilej, je slišen tudi digitalno, prek sistema DAB+. Urednica informativnega progama Anja Deučman se je o radiu pogovarjala s programsko uurednico Greto Kokot Rajković, prisluhnite jima v spodnjem posnetku:    


Urednica informativnega programa Anja Deučman in programska direktorica Štajerskega vala Greta Kokot Rajković. 

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Uredništvo informativnega programa radia Štajerski val je prejelo stanovsko pohvalo Čuvaj za serijo oddaj Vpogled. "Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto," je zapisala porota.