april 26, 2023

VPOGLED: Združene delavce bodo delodajalci bolj spoštovali

Bliža se mednarodni praznik dela

Bližajo se prvomajski prazniki. Vse bolj postajajo sinonim dopusta, prvotni namen opozarjanja na boljše pogoje dela pa se nekoliko umika v ozadje. Kljub temu tegobe delavcev na številnih področjih ostajajo.

Pred prvomajskimi prazniki smo v Vpogledu spregovorili o delavstvu, katerega simbol je rdeči nagelj. (Fotografija je simbolična.)

V tokratnem Vpogledu smo zato preverili, katere so aktualne težave, s katerimi se kot zagovorniki pravic delavcev ukvarjajo sindikalni zastopniki, prav tako, kako se z združevanjem soočajo novonastali poklici. S predstavnico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Savinjsko regijo Mojco Stropnik se je pogovarjal Vid Palčnik.

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Uredništvo informativnega programa radia Štajerski val je prejelo stanovsko pohvalo Čuvaj za serijo oddaj Vpogled. "Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto," je zapisala porota.