julij 23, 2015

Po osvežitev na velenjsko mestno plažo

Te dni lahko Velenjčani, okoliški obiskovalci in tudi tisti od drugod osvežitev poiščejo na Velenjskem jezeru. Tamkajšnja mestna plaža zlasti ob vikendih kar poka po šivih.

Velenjska mestna plaža je med obiskovalci zlasti v teh dneh zelo priljubljena. (Foto: Branko Čumurdžić, Velenje.si)

Zabava za vse
Velenjska občina je plažo, ki je še pred nekaj leti veljala za degradirano območje zaradi rudarske dejavnosti, uredila in obnovila tamkajšnjo čolnarno. V njej so za obiskovalce na voljo sanitarije, na plažo so postavili tuše, obalo so uredili s prodom in postavili lesene ploščadi za sončenje. Mestna plaža ponuja nešteto možnosti za zabavo. Od različnih športnih aktivnosti, kot sta jadranje in vedno bolj priljubljeno veslanje na deski. Ponuja tudi animacije za otroke, knjižnico na jezeru in gostinsko ponudbo. Letos so postavili še vodni park z napihljivimi igrali.

Poskrbeli za varnost
Obiskovalci se na Velenjskem jezeru kopajo na lastno odgovornost. V poletnih mesecih na njihovo varnost sicer pazi reševalec iz vode, ker pa je v zadnjih vročih dneh jezero obiskalo več kot 5 tisoč obiskovalcev, so se na velenjski občini odločili, da varnost okrepijo. Zaposlili so nekaj oseb, ki bodo urejale promet na neprometnih površinah in skrbele za varno uporabo igral v vodnem parku. Tudi kopanje v Velenjskem jezeru je varno, kaže monitorning vode, ki ga na jezeru opravljajo redno. (NS)