april 11, 2019

Po Šentjurju 1.200 metrov novih kolesarskih in pešpoti

Občina Šentjur se loteva izgradnje še manjkajočih delov kolesarskih stez in pešpoti po mestu Šentjur. Skupaj bo novih skoraj 1,2 kilometra stez in poti, na več odsekih. To dopoldne so podpisali pogodbo z izvajalcem del. Stroji bodo brneli do septembra.

Pogodbo sta to dopoldne podpisala direktor podjetja KIT-ak gradnje Andrej Kitak in šentjurski župan Marko Diaci. (Foto: Štajerski val)

Občina je že leta 2017 zgradila kolesarsko stezo in pešpot ob potoku Pešnica, od blokovskih naselij do Mestnega trga. Zdaj bo novih še nekaj odsekov, tako za varno kolesarjenje kot varno pešačenje. Župan Marko Diaci razlaga:

Projekt je vreden skoraj 250 tisoč evrov, pri čemer je občina Šentjur slabih 94 tisočakov pridobila od Evropske unije. Župan je to dopoldne podpisal pogodbo z izvajalcem del – podjetjem KIT-AK gradnje iz Rogaške Slatine. Rok za končanje del je september. Ima pa občina na področju gradnje kolesarskih stez še nekaj načrtov – župan obljublja še stezo proti Dolam in Proseniškem, v sodelovanju z državo pa bo v prihodnjih letih zrasla tudi kolesarska steza, ki bo Šentjur povezala s Štorami in Šmarjem pri Jelšah. (AD)

V središču Šentjurja sta kolesarska steza in pešpot zdaj do Mestnega trga, kmalu ju bodo povezali še z novim parkiriščem pri zdravstvenem domu. (Foto: Štajerski val)