februar 28, 2023

Poznaš super učiteljico ali učitelja?

V okviru projekta »Učitelj sem, učiteljica sem!« izbirajo učitelja ali učiteljico leta. Prijave so mogoče do 14. marca, predlagatelj je lahko kdorkoli.

Učitelj leta 2022 je bil doc. dr. Uroš Ocepek s Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. (Foto: iniciativa Učitelj sem, učiteljica sem)

»Učitelj sem, učiteljica sem!« je projekt, s katerim ozaveščajo javnost o delu, ki ga opravljajo učitelji in učiteljice. »Z iniciativo želimo s pomočjo tistih učiteljev in učiteljic, ki delajo dobro, drugače, ki svoje delo opravljajo s srcem in ga čutijo kot poslanstvo, postaviti zgled,« razlagajo v iniciativi »Učitelj sem, učiteljica sem!«, ki širi dobre prakse učiteljev in učiteljic v slovenskih osnovnih in srednjih šolah.

Vse prijavnice bo ocenila ocenjevalna komisija, ki jo sestavljajo predstavniki gospodarstva, šolstva, medijev in znanosti. V začetku aprila bodo objavili pet superfinalistov, ki se bodo potegovali za naslov UČITELJ LETA – UČITELJICA LETA 2023. Ime bodo razglasili maja. »Poleg naslova UČITELJ LETA – UČITELJICA LETA 2023 za nagrado podarjamo tudi mednarodno izmenjavo ali udeležbo na AmCham Poslovno-razvojni delegaciji v ZDA,« razlagajo v iniciativi.

Še nekoliko podrobneje o izboru se je Katja Žolgar pogovarjala s pobudnico iniciative »Učitelj sem, učiteljica sem!« Ajšo Vodnik, ki o tem, kakšni so najboljši učitelji, pravi:

Prijave za naj učiteljico ali učitelja so mogoče TUKAJ, predloge lahko oddate do 14. marca. (AD)