julij 30, 2019

Ptujske pekarne v lasti trgovin Jager

Podjetje Jagros je postalo novi lastnik Ptujskih pekarn in slaščičarn, ki velja za eno večjih pekovskih družb v državi. Novi strateški vlagatelj napoveduje skrb za rast in razvoj družbe z okoli 60 zaposlenimi.

Ptujske pekarne so ena pomembnejših pekovskih družb v državi. (Foto: Ptujske pekarne)

Ves dobiček bo ostal v podjetju
Podjetje Jagros je z odkupom 100-odstotnega deleža in vseh terjatev postalo lastnik Ptujske pekarne in slaščičarne (PPS). Eden naših največjih trgovcev prevzema družbo z okoli 60 zaposlenimi, ki se je v zadnjih letih soočala z rdečimi številkami. Trgovine Jager so bile sicer že doslej največji kupec PPS-ovih izdelkov, razlaga direktor Jagrosa Boštjan Jager:

Nakup Ptujskih pekarn in slaščičarn je po Jagrovih besedah za trgovine Jager dolgoročna in strateška naložba. Pekarstvo in trgovina sta namreč sinergijski dejavnosti. Pekarna z večdesetletno tradicijo tako ostaja na trgu, prav tako 60 zaposlenih, pravi Jager:

Podjetje Jagros bo v Ptujske pekarne ustrezno investiralo ter skrbelo za njeno rast in razvoj. "Podjetje, ki so ga bivši lastniki v zadnjih nekaj let izčrpavali, ni toliko vlagalo v posodobitev proizvodnje. Mi imamo drugačno vizijo. Ves dobiček, ki bo nastal, bo ostal v podjetju. Želimo vlagati v razvoj, nove tehnologije in proizvode,“ napoveduje Boštjan Jager. Kakšna je bila višina kupnine, v Jagrosu ne razkrivajo. (SP)